Kagíkování – Bystrozor II. Knižní beseda Příčná kombinatorika III – Famfrpál Amanda Wright: „Nevyhrožuju, neslibuju, neuplácím.“ Dungeons&Dragons aneb Každý může být hrdinou I. Tři soudky radí 10 Magické podniky I. Jezevci na cestách aneb Žlutý sraz v Praze Hog v kocke 19 a 3/4 – Protože smíchu není nikdy dost Hog v kocke 19 – Kagíci? Kagíci! Jak jste tvořili frázevoloviny, a jak to s nimi dopadlo Jak to dopadlo s Březnovou knižní šifrou Rose Daninatali: „Jezevci, těšte se, až vás zase proberu ze zimního spánku.“ Cesta za pokladem LS2024 Mrzimorské výstřelky aneb co všechno z nás zase vypadlo Sebechvála nám nesmrdí aneb Jak dopadly trimelesí ódy Žlutá, kam se podíváš… Teda pardon, zelená?! Měsíc knihy DIY – 7. díl Zápisník jednoho dinosaura IV – Ať žijí technologie (aneb při čem všem jste byli zároveň na hradě) Malé, Malej, Malučký… Princ Hog v kocke 18 – Nový školní rok Březnová knižní šifra Žlutého Trimela Nováčkovská výprava pro Magíka Připravit k luštění – Březnová knižní šifra Žlutého Trimela na obzoru! Příčná kombinatorika II – Vetešnictví u Kšeftaře Deskohráčův stolek speciál – Harry Potter Vzestup Smrtijedů Valentýnské menu DIY – 6. díl Zápisník jednoho dinosaura 3 – Výzva tajemného kloboukového semináře 13 otázek pro profíky Enid Bloom: „Musím říct, že mi to otevřelo oči.“ Hog v kocke 17 – Kagíci Sprosté slovo na šest? Příčná kombinatorika 2024 – Co nás čeká a nemine I. Silvestrovské hemzulky Hog v kocke 16 – Vánoční smíchmajstr Vánoce, Vánoce, přicházejí Vánoční pohyblivé obrázky II – seriály Mrzimorský vánoční playlist Trimeles na cestách – kam za vánoční atmosférou? Vánoční pohyblivé obrázky Hog v kocke 15 – Školní rok v plném proudu Velká vánoční stávka Zápisník jednoho dinosaura 2 – Paměť není, co bývala Mrzimor získal magíka s názvem „Veselá kopa“ Vánoční dárky za hubičku DIY – 5. díl Cesta za pokladem ZS24 Pohřešuje se! Pomoz zatoulaným strašidlům najít cestu domů Last minute halloweenský kostým v Hog stylu Halloweenská křížovka plná (nejen) strašidel Moudra z čarostavů Podzimní tvoření DIY – 4. díl Luna Goshawk: „Očakávania boli, zatiaľ sa mi plnia a možno aj prevyšujú.“ Zápisník jednoho dinosaura – Rozmrazená, ale plešatá Rekapitulace Celoletní úkoly Prokletí termínové neděle Hog v kocke – 14. část – Zpátky do lavic! Ohlédnutí za TNT Rekapitulace Nisqa TNT: Úkol třetí Olivia Wines: „O Mrzimor se nebojím, my si poradíme.“ Směnárna na planetě Meeraha TNT: Úkol druhý TNT: Úkol první Rekapitulace Umubumbe Tradiční nováčkovský turnaj je zpět! Planeta Nisqa Rekapitulace Gezegen Prázdninové pohodové poslouchání: Potterovský podcast Emoji na Hradě V. Rekapitulace Domicilium Planeta Umubumbe Planeta Gezegen Jak probíhalo slavnostní ukončení školního roku u jezevců? Domovská planeta Domicilium Vesmírná odysea – mise začíná Vesmírná odysea Hog v kocke – 13. část – Souboják vol. 2 Harry Potter storkát jinak aneb jak očaroval mudlovskou literaturu Potter opustil ministerstvo, je teď ragbista Hog v kocke – 13. část – Souboják Souboj se stylem Famfrpálové perličky Jak se v Mrzimoru nosí NiT? Hogwarts Legacy Stále vzpomínám na Albínku Rozhovor s Ivy Emersonovou: „Mrzimor je moje srdeční záležitost.“ Rozporuplné pocity aneb jak se těšíme na nový HP seriál Remake, o který nikdo nestál – co se ví o novém seriálu Harry Potter Hog v kocke – 12. část – Umíme se sobě zasmát Tom Felton: Beyond the Wand Jarní dekorace DIY – 3. díl Deskohráčův stolek: Takenoko a rozšíření Panďátka Mrzimor napříč jazyky Jaké je býti nejbohatší v Mrzimoru? Žluté duše ve fialovém hábitu – Oresta McCollin Vianueva Hog v kocke – 11. část – Hradní novinky 13 otázek nejen pro shopaholiky Deskohráčův stolek: Architekti Západního království Novoroční vybarvování – vyhlášení
Už máte dost hospodské stravy?! Váš žaludek protestuje horem i dolem?! Nabízíme vám několik domácích specialit ;)
 
Mozkomorův šleh
 
Toto je oblíbená bašta celé rodinky. Potřebujeme-li obalit nervy něčím chutným a povzbudit chuťové pohárky k nadměrné činnosti, necháme naše domácí skřítky upickat tyto řízečky.
 
Ingredience: 4 kusy dikoprasečích prsíček nebo 400 g gryfí kýty (například prof. Alecata, ale při lovu se nenechte chytit), 8 stroužků česneku, 1/4 dračího vejce, 1 zakysaná smetana, strouhanka z chiméřích pařátků, olej z lisovaných tlustočervů na smažení, jezevčí „mléko“, sůl, pepř, chili, máslo a bylinky dle chuti. Jako přílohu doporučujeme smažené proužky italských červených jablek posypané kořením.
 
Postup přípravy: Dikoprasečí nebo hipogryfí maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku smícháme s chili a řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, není nutností. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji. (Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.) Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo, a ihned podáváme. Vítaným doplňkem je salát z mladých listů klokočníku.
 
Počet porcí: 4
 
Doba přípravy: 45 min.
 
 
Gumová pochoutka po ředitelsku
 
Na tento mňamokatózní dlabung potřebujete jistou ingredienci, kterou neseženete každý den. I proto doporučujeme vařit jen při obzvláště slavnostních příležitostech.
 
Ingredience: 1 kachnička pana ředitele (před přípravou doporučujeme přeměnit umělou hmotu na maso, mohlo by dojít k nepříjemným střevním potížím, pokud byste na to zapomněli), česnek, majoránka, proužky dračího jazyka, sýr z „jezevčího“ mléka, sůl, pepř, cibule, olej a spousta kmínu
 
Postup přípravy: Kachničku vydlabeme, osolíme, popepříme a zevnitř bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do plátků zabalíme sýr a vetkneme do kachničky. Můžeme přidat i i jinou zeleninu – ovšem kromě mandragory, má nepříjemný zvyk při pečení ječet. Kachničku pečlive uzavřeme jehlami ta, aby se nerozevřela, napíchneme na rožeň a opékáme ze všech stran dozlatova. Vypečený tuk pečlivě sbíráme do předem připravené nádoby. Kachničku po upečení sejmeme z ohniště a dáme na talíř. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme i kachničku, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Šťáva se popřípadě dochutí solí, „pikantní omáčkou mistra šéfkuchaře z hipografích koulí“ atd. Podáváme s houskovými knedlíky, americkými brambory nebo zkrátka tím, na co máme právě chuť. Dáme pozor, abychom nejedli před panem ředitelem. Zapíjíme silným skřetím pivem.
 
Počet porcí: 4
 
Doba přípravy: 2 hodiny
 
Použito do soutěže kouzelnická bašta.

Napište k tomuto příspěvku komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*