Trimeles / Nezařazené / Alba peče: Recept na skvělé vločkové sušenky!
Příčná kombinatorika II – Vetešnictví u Kšeftaře Deskohráčův stolek speciál – Harry Potter Vzestup Smrtijedů Valentýnské menu DIY – 6. díl Zápisník jednoho dinosaura 3 – Výzva tajemného kloboukového semináře 13 otázek pro profíky Enid Bloom: „Musím říct, že mi to otevřelo oči.“ Hog v kocke 17 – Kagíci Sprosté slovo na šest? Příčná kombinatorika 2024 – Co nás čeká a nemine I. Silvestrovské hemzulky Hog v kocke 16 – Vánoční smíchmajstr Vánoce, Vánoce, přicházejí Vánoční pohyblivé obrázky II – seriály Mrzimorský vánoční playlist Trimeles na cestách – kam za vánoční atmosférou? Vánoční pohyblivé obrázky Hog v kocke 15 – Školní rok v plném proudu Velká vánoční stávka Zápisník jednoho dinosaura 2 – Paměť není, co bývala Mrzimor získal magíka s názvem „Veselá kopa“ Vánoční dárky za hubičku DIY – 5. díl Cesta za pokladem ZS24 Pohřešuje se! Pomoz zatoulaným strašidlům najít cestu domů Last minute halloweenský kostým v Hog stylu Halloweenská křížovka plná (nejen) strašidel Moudra z čarostavů Podzimní tvoření DIY – 4. díl Luna Goshawk: „Očakávania boli, zatiaľ sa mi plnia a možno aj prevyšujú.“ Zápisník jednoho dinosaura – Rozmrazená, ale plešatá Rekapitulace Celoletní úkoly Prokletí termínové neděle Hog v kocke – 14. část – Zpátky do lavic! Ohlédnutí za TNT Rekapitulace Nisqa TNT: Úkol třetí Olivia Wines: „O Mrzimor se nebojím, my si poradíme.“ Směnárna na planetě Meeraha TNT: Úkol druhý TNT: Úkol první Rekapitulace Umubumbe Tradiční nováčkovský turnaj je zpět! Planeta Nisqa Rekapitulace Gezegen Prázdninové pohodové poslouchání: Potterovský podcast Emoji na Hradě V. Rekapitulace Domicilium Planeta Umubumbe Planeta Gezegen Jak probíhalo slavnostní ukončení školního roku u jezevců? Domovská planeta Domicilium Vesmírná odysea – mise začíná Vesmírná odysea Hog v kocke – 13. část – Souboják vol. 2 Harry Potter storkát jinak aneb jak očaroval mudlovskou literaturu Potter opustil ministerstvo, je teď ragbista Hog v kocke – 13. část – Souboják Souboj se stylem Famfrpálové perličky Jak se v Mrzimoru nosí NiT? Hogwarts Legacy Stále vzpomínám na Albínku Rozhovor s Ivy Emersonovou: „Mrzimor je moje srdeční záležitost.“ Rozporuplné pocity aneb jak se těšíme na nový HP seriál Remake, o který nikdo nestál – co se ví o novém seriálu Harry Potter Hog v kocke – 12. část – Umíme se sobě zasmát Tom Felton: Beyond the Wand Jarní dekorace DIY – 3. díl Deskohráčův stolek: Takenoko a rozšíření Panďátka Mrzimor napříč jazyky Jaké je býti nejbohatší v Mrzimoru? Žluté duše ve fialovém hábitu – Oresta McCollin Vianueva Hog v kocke – 11. část – Hradní novinky 13 otázek nejen pro shopaholiky Deskohráčův stolek: Architekti Západního království Novoroční vybarvování – vyhlášení Zimní dekorace DIY – 2. díl Famfrpálová sezóna zima 2023 Novoroční vybarvování Novoroční přání 2023 13 vánočních otázek pro Grinche i Kdovíky 2/2 Jezevci přejí Veselé Vánoce Jak se v Mrzimoru nosí Vánoce? 13 vánočních otázek pro Grinche i Kdovíky 1/2 Zase (ne) zkouškujeme! Jak se v Mrzimoru nosí žlutá? Vánoční dekorace DIY – 1.díl Copak by jen kluběnky nosily? Jak se v Mrzimoru nosí Halloween? Halloween zaneprázdněné čarodějnice Famfrpálové tréninky v plném proudu 13 otázek pro seriálové fanatiky Magie kaštanů Zhodnocení Mrziaukce Zima 2022 Hog v kocke – 10. část – Tahali jste? Žluté duše ve fialovém hábitu – Tadäus Trottertickler 13 otázek pro filmové fajnšmekry Kytice- vyhodnocení a shrnutí Co se to kolem, ve světě mudlů, děje? Emoji na Hradě IV.

Nezařazené

Alba peče: Recept na skvělé vločkové sušenky!

Recept na sušenky z vloček aneb jeden plech nikdy nestačí.

Zdravím! :)

Taky tak rádi mlsáte, jako já? V tom případě není nic snadnějšího, než si se mnou upéct tyto výborné sušenky. Jsou poměrně rychlé na výrobu a jak jsem zjistila, jedna várka je opravdu málo.

Co budeme potřebovat:

100 gramů hladké mouky
80 gramů ovesných vloček
80 gramů mletých ořechů (mohou být jakékoliv)
80 gramů krupicového cukru
80 gramů másla (je lepší pokojová teplota)
1 vajíčko
A čokoláda na ozdobení, podle vašeho výběru

Postup: Všechny suroviny dáme dohromady (kromě čokolády) a vytvoříme z nich těsto. Bude tuhé, něco jako linecké. Pokud se bude mírně rozpadat, vůbec nevadí.

Potom si vezmeme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Z těsta si vytvoříme střední kuličky a ty pak zploštíme do placiček. Je s tím trochu práce, ale výsledek opravdu stojí za to. Z jedné dávky je jeden plech.

Můžete ozdobit čokoládou. Kdo ji nemá rád, vůbec nevadí, jsou dobré i bez ní. Vezměte si svoji oblíbenou čokoládu. Já mám ráda hořkou. A nakrájejte si ji podle mého obrázku.

Takto nakrájejte čokoládu

Takto nakrájejte čokoládu

Hoblinky pak ještě mírně nasekejte a pak s nimi ozdobte placičky. Výsledek vypadá asi takto…

Sušenky před upečením

Sušenky před upečením

Zatím co si budete krájet čokoládu, dejte si vyhřát troubu na 180 stupňů. Až ji budete mít vyhřátou, tak je pečte 15 minut stále na těch 180.Pokud se dílo povedlo, tak všem gratuluji a nezbývá než popřát dobrou chuť :)

Finální výsledek :)

Finální výsledek :)

 

Alba

7 komentáře

  1. Grapi 10. 3. 2014 11:04

    Tak ty vyzkouším! Mám tu výhodu, že mě to nezabije, pokud se nepovedou :D

  2. Alba 10. 3. 2014 13:05

    Grápí, ty se povedou každému a jedlé určitě budou, ať už finální výsledek bude jakýkoliv :D

  3. Sinead Siobhain 10. 3. 2014 18:50

    Juhů, tak to bude o víkendu asi pečeníčko :) Já jsem jednou zkoušela recept na sušenky z ovesných vloček s kokosem a ty vločky v tom byly trochu takové žvýkací, jak je to u těchto? :)

  4. Tess 10. 3. 2014 21:28

    Skvělé, určitě vyzkouším! (To budou mít doma radost… muhehe…) :D

  5. Alba 10. 3. 2014 21:40

    Sin vůbec nevíš, že tam jsou…cítíš tam hlavně ty ořechy :)

  6. Sinead Siobhain 11. 3. 2014 17:46

    Albi, dík ;) Zkusím :) :)

  7. Skad 14. 3. 2014 21:10

    Jó, to já kdysi sušenky dělala… Měla se tam dát i jedlá soda, respektive lžička. No já jsem si řekla, že už jsem tam v podstatě dala skoro všechno, tak jsem tam sáček dosypala a… no, myslím, že radši vyzkouším tyto :D

Napište k tomuto příspěvku komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*