Trimeles / Soutěže / Vesmírná odysea / Rekapitulace Gezegen
Kagíkování – Alchymista I. a II. Za hranice kouzelného světa – I. část Kagíkování – Bystrozor II. Knižní beseda Příčná kombinatorika III – Famfrpál Amanda Wright: „Nevyhrožuju, neslibuju, neuplácím.“ Dungeons&Dragons aneb Každý může být hrdinou I. Tři soudky radí 10 Magické podniky I. Jezevci na cestách aneb Žlutý sraz v Praze Hog v kocke 19 a 3/4 – Protože smíchu není nikdy dost Hog v kocke 19 – Kagíci? Kagíci! Jak jste tvořili frázevoloviny, a jak to s nimi dopadlo Jak to dopadlo s Březnovou knižní šifrou Rose Daninatali: „Jezevci, těšte se, až vás zase proberu ze zimního spánku.“ Cesta za pokladem LS2024 Mrzimorské výstřelky aneb co všechno z nás zase vypadlo Sebechvála nám nesmrdí aneb Jak dopadly trimelesí ódy Žlutá, kam se podíváš… Teda pardon, zelená?! Měsíc knihy DIY – 7. díl Zápisník jednoho dinosaura IV – Ať žijí technologie (aneb při čem všem jste byli zároveň na hradě) Malé, Malej, Malučký… Princ Hog v kocke 18 – Nový školní rok Březnová knižní šifra Žlutého Trimela Nováčkovská výprava pro Magíka Připravit k luštění – Březnová knižní šifra Žlutého Trimela na obzoru! Příčná kombinatorika II – Vetešnictví u Kšeftaře Deskohráčův stolek speciál – Harry Potter Vzestup Smrtijedů Valentýnské menu DIY – 6. díl Zápisník jednoho dinosaura 3 – Výzva tajemného kloboukového semináře 13 otázek pro profíky Enid Bloom: „Musím říct, že mi to otevřelo oči.“ Hog v kocke 17 – Kagíci Sprosté slovo na šest? Příčná kombinatorika 2024 – Co nás čeká a nemine I. Silvestrovské hemzulky Hog v kocke 16 – Vánoční smíchmajstr Vánoce, Vánoce, přicházejí Vánoční pohyblivé obrázky II – seriály Mrzimorský vánoční playlist Trimeles na cestách – kam za vánoční atmosférou? Vánoční pohyblivé obrázky Hog v kocke 15 – Školní rok v plném proudu Velká vánoční stávka Zápisník jednoho dinosaura 2 – Paměť není, co bývala Mrzimor získal magíka s názvem „Veselá kopa“ Vánoční dárky za hubičku DIY – 5. díl Cesta za pokladem ZS24 Pohřešuje se! Pomoz zatoulaným strašidlům najít cestu domů Last minute halloweenský kostým v Hog stylu Halloweenská křížovka plná (nejen) strašidel Moudra z čarostavů Podzimní tvoření DIY – 4. díl Luna Goshawk: „Očakávania boli, zatiaľ sa mi plnia a možno aj prevyšujú.“ Zápisník jednoho dinosaura – Rozmrazená, ale plešatá Rekapitulace Celoletní úkoly Prokletí termínové neděle Hog v kocke – 14. část – Zpátky do lavic! Ohlédnutí za TNT Rekapitulace Nisqa TNT: Úkol třetí Olivia Wines: „O Mrzimor se nebojím, my si poradíme.“ Směnárna na planetě Meeraha TNT: Úkol druhý TNT: Úkol první Rekapitulace Umubumbe Tradiční nováčkovský turnaj je zpět! Planeta Nisqa Rekapitulace Gezegen Prázdninové pohodové poslouchání: Potterovský podcast Emoji na Hradě V. Rekapitulace Domicilium Planeta Umubumbe Planeta Gezegen Jak probíhalo slavnostní ukončení školního roku u jezevců? Domovská planeta Domicilium Vesmírná odysea – mise začíná Vesmírná odysea Hog v kocke – 13. část – Souboják vol. 2 Harry Potter storkát jinak aneb jak očaroval mudlovskou literaturu Potter opustil ministerstvo, je teď ragbista Hog v kocke – 13. část – Souboják Souboj se stylem Famfrpálové perličky Jak se v Mrzimoru nosí NiT? Hogwarts Legacy Stále vzpomínám na Albínku Rozhovor s Ivy Emersonovou: „Mrzimor je moje srdeční záležitost.“ Rozporuplné pocity aneb jak se těšíme na nový HP seriál Remake, o který nikdo nestál – co se ví o novém seriálu Harry Potter Hog v kocke – 12. část – Umíme se sobě zasmát Tom Felton: Beyond the Wand Jarní dekorace DIY – 3. díl Deskohráčův stolek: Takenoko a rozšíření Panďátka Mrzimor napříč jazyky Jaké je býti nejbohatší v Mrzimoru? Žluté duše ve fialovém hábitu – Oresta McCollin Vianueva Hog v kocke – 11. část – Hradní novinky 13 otázek nejen pro shopaholiky

Cíl už je blíže než začátek a cesta nabírá na nečekaných obrátkách. Už jsme se ohlédli za první planetou, a tak nesmí chybět ani ta druhá. Přišlo nespočet nádherných vypracování a byl by zločin si je nechat všechny pro sebe. A přestože nemáme do vesmírných pirátů daleko, ukradneme si raději jiný poklad než toto. Pokud vás už zvědavost kouše, čtěte dál!


✤    ÚKOL 11    ✤


☞ Autorka:
Saiph Lacaille

☞ Autorka: Enola Gatito

☞ Autorka: Princess Star

☞ Autorka: Veronica Narcissa Williamsová

☞ Autorka: Luna Goashawk

☞ Autorka: Jeba Záhradníková

☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá

☞ Autorka: Mishel Daphne Simons

 

✤    ÚKOL 12    ✤

 

☞ Autorka: Saiph Lacaille

☞ Autorka: Enola Gatito

☞ Autorka: Princess Star

☞ Autorka: Faye Sages

☞ Autorka: Luna Goashawk

☞ Autorka: Jeba Záhradníková

☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá

☞ Autorka: Mishel Daphne Simons

☞ Autorka: Nessa Naiadés

 

✤    ÚKOL 13    

 

☞ Autorka: Saiph Lacaille

Připravila jsem si mrkvovo-bramborovou polévku. Recept je jednoduchý: Nejprve jsem osmahla mrkev a petržel na másle s mletým kmínem, následně jsem přidala zbytek nakrájené zeleniny (cibule, brambory, zbytek mrkve), do toho jsem přidala zeleninový bujón, bobkový list, majoránku, trošku celého kmínu a nechala to celé cca 20–30 minut vařit. Na závěr jsem přidala prolisovaný česnek, jíšku a ještě sůl. 

 

☞ Autorka: Enola Gatito

Jak jistě všichni potvrdíte, vaření v prostorách vesmírné lodi musí být hlavně rychlé. Posádka je velká, prostory kuchyně omezené, a tak čím rychleji se tam dokáží všichni vystřídat, tím lépe. Sehnala jsem si tedy suroviny na mé oblíbené letní jídlo u nás na domovské planetě. V létě je hic už tak, natož se ještě s něčím péct v kuchyni. Ledničku mám taky vždy plnou nejrůznějších sýrů v úpravách na gril. Hermelíny, polooštěpky, řecké sýry apod. Ty jsou totiž na pánvi hotové jedna dvě, takže pak k nim stačí jen v rychlosti dodělat nějaký ten brambor. 
Brambory stačí oloupat, nakrájet na kolečka a dát na sucho péct. A pracovní plocha je rázem volná pro dalšího přípraváře. Jakmile se na bramborách začnou tvořit puchýřky, dáte si na pánvičku dělat sýr. Hotové brambory pak v misce osolit, omastit máslem a může se podávat. Klidně i s nějakou oblíbenou omáčkou, já mám ráda zavařené brusinky O:).

 

☞ Autorka: Princess Star

Ze strachu z toho, že se o jídlo na vesmírné výpravě nedokážu postarat, jsem si s sebou přivezla špekáčky, hořčici a také gril. Do ohniště jsem se zatím neodvážila. Aby se špekáčky dobře propekly, rozřízla jsem je pro jistotu napůl. Salatové okurky a cherry rajčátka Gezegané k mé radosti také pěstují a dokonce si pečou i chléb.
 
 
☞ Autorka: Faye Sages
 
Původně jsem pro vás měla připravený skvělý recept na rozmraženou hotovku, ale nakonec jsem sehnala v místních prazvláštním planetárním obchodě žebírka z Rohatice trávožravé.
 
Na marinádu jsem použila:
 
  • Med pralesních včelomutů
  • Špetku mletého kajeňáka peprného
  • Dva úlomky z koruny místního vládce Sízra
  • 4 lžíce pana Kikko
  • 2 lžíce ostrého pokušení
  • Podle chuti pitivo pohanského boha
  • Solíto
  • Pepříto
  • Olejíto
  • Rozemleté hřebíky (nedoporučuji nahrazovat šroubky)
  • Nové koření (žádnej prošlej hnus)

Do marinády vložit kousky masa ideálně přes noc, ale nedočkavci jako já můžou házet do trouby okamžitě na 190°C. Po 30 minutách slušné opalovačky je potřeba pokrm přikrýt a snížit teplotu na 120°C. Každou hodinku lze očuchávat při podlévání, na 5 hodinách připraveno k hamání! Podává se s pevným i tekutým chlebem, hořčicí a křenem.

 

☞ Autorka: Jeba Záhradníková

Urobila som si iba obyčajnú cesnakovú polievku s krutónmi. Ošúpala a nakrájala som zemiaky, osmažila ich chvíľu v hrnci na masle, pridala veľa cesnaku, soľ a korenie a nechala variť 20 minút. No a krutóny z bagety som iba osmažila chvíľku na panvici.

 

☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá

Jahodové tiramisu:

  • 2x balení sladkých piškotů
  • 1x mascarpone
  • 1x zakysaná smetana
  • 1x šlehacka
  • 2 lžíce cukru moučka
  • jahody
  • kakao

Dáme uvařit espresso, mezitím se vyšlehá mascarpone se zakysanou smetanou a šlehačkou, dosladíme moučkovým cukrem podle chuti. Já tam dávám “by vočko” tak lžíci nebo dvě. Italové se snad smilují, že krém nedělám se žloutky, ale většinou se to rychle kazí, a i když bych moc chtěla, celé to sama nesním.
Piškoty se pak namočí do kafe a vyskládají se do skleněné mísy, nebo nějaké nádoby. Na ty se poté rozetře krém, aby nebyly vidět, na tuhle vrstvu přijdou další piškoty a krém. Posypu kakaem a nahoru ještě ráda krájím jahody. To se dá zhruba na 4 hodiny chladit do lednice a dobrou chuť!

 

☞ Autorka: Mishel Daphne Simons

Těstovinový salátek
1. do hrnce jsem nalila vodu, osolila ji a nechala zevřít
2. když voda vřela, dala jsem do ní těstoviny a nechala je vařit 7–8 minut
3. uvařené těstoviny jsem scedilla a dala do misky
4. přidala jsem tuňáka z konzervy a nakrájené rajče
 
 
☞ Autorka: Nessa Naiadés

Tomatová polévka s těstovinami — na olivovém oleji orestujeme cibulku a česnek. Poté přidáme nakrájená rajčata a vše osolíme, opepříme a orestujeme dohromady. Přidáme rajčatovou passatu, dobře zamícháme a dodáme tomu trochu cukru. Celé to zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme tak 10 – 15 minut. Ponorným mixérem vše rozmixujeme úplně do hladka a přidáme trochu smetany. Dobře zamícháme, přidáme uvařené těstoviny a opět chvíli povaříme na mírném ohni. Než vypneme sporák, přidáme ještě čerstvou nebo sušenou bazalku nakrájenou nadrobno a strouhaný sýr. Toť vše!
 
 
✤    ÚKOL 17    
 
 
☞ Autorka: Saiph Lacaille

☞ Autorka: Sarah Thompson

☞ Autorka: Enola Gatito

☞ Autorka: Princess Star

☞ Autorka: Faye Sages

☞ Autorka: Veronica Narcissa Williamsová

☞ Autorka: Luna Goashawk

☞ Autorka: Jeba Záhradníková

☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá 

☞ Autorka: Mishel Daphne Simons

 

✤    ÚKOL 18    

 

☞ Autorka: Saiph Lacaille

☞ Autorka: Enola Gatito

☞ Autorka: Princess Star

☞ Autorka: Faye Sages

☞ Autorka: Veronica Narcissa Williamsová

☞ Autorka: Luna Goashawk

☞ Autorka: Jeba Záhradníková

☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá 

☞ Autorka: Mishel Daphne Simons

☞ Autorka: Nessa Naiadés

 
 
Na závěr planeta Gezegen a malá statistika:
 
Počet astronautů: Na rakety jsme nalodili toto kolo 12 dobrodruhů. Naši partu tvořila jedna modrá, tři červené, jedna fialová, dvě žluté a  pět zelených slečen. 
 
Astronauti, kterým se podařilo pokořit všechny nástrahy: Vyzdvihnout pro toto kolo musíme astronautky Saiph Lacaille, Enolu Gatito, Princess Star a Jebu Záhradníkovou.
 
Nejvíce plněný úkol: Největší přízeň si pro tentokrát získaly úkoly 16–19. Rovnou deset z vás podpořilo kolegu, šlo se vyvalit k vodě (nebo se kolem nějaké vodní plochy minimálně prošlo), zachránilo nebohé zvířátko a taky se nebálo umíchat zázračný druidský lektvar. 
 
Nejméně plněný úkol: I nejméně plněné úkoly (11, 13, 15) byly hojně plněny, to nás těší. „Jenom“ osm z vás črtalo mapku, neumíralo hlady a sehnalo si obratně chutně vyhlížející jídlo; jako problém se dále ukázala mimozemská řeč při luštění vzkazu (ovšem někteří očividně umí vesmírné jazyky na jedničku, pokud tak máte s dorozuměním problém, určitě doporučuji kontaktovat Enolku, která nám poslala vypracování třetího kola dokonce v umubumbštině a povýšila na vrchní překladatelku celé výpravy).
 
Přejeme vám štěstí na aktuální planetě Umubumbe, přece jenom to tam zatím nevypadá na utopii a doufáme, že náš poslední přelet proběhne v poklidu. V neposlední řadě děkujeme všem za milé zprávy, jsme rádi, že si s námi užíváte léto, stejně jako my si užíváme vaše vypracování. S každou příchozí zprávou z vašeho dobrodružství jsme u vytržení s jakou originalitou a důvtipem jste se do jednotlivých úkolů pustili.
 
Pro Žlutého Trimela
tým Rakeťáků  

5 komentáře

  1. Faye 12. 8. 2023 11:35

    Moc díky za shrnující článek, a že se o ta veledíla dělíte s námi ♥ Hrozně moc se mi líbí mapy, ty mě opravdu nadchly. A taky ty origami, a obrázky tvorů! Nádhera!

  2. Enol 12. 8. 2023 13:45

    Je to nádhera! Nad kreativitou některých zůstává rozum stát a srdce plesá :)
    Díky za super akci, díky které toto v lidech probouzíte! :)

  3. Olivia Wines 12. 8. 2023 20:21

    Já se už budu opakovat, ale jste prostě doknalí! :))) To je radost procházet.

    Ta zvířátka jsou jak z fantasy knížky pro děti! Boží! :)

  4. Enol 13. 8. 2023 12:01

    Jinak moc děkuji za funkci! Toho si považuji! O:) ❤️

  5. Tery Poe 24. 8. 2023 15:18

    Všechna vypracování jsou skvělá, ale králíkokoně, ty musím mít!!!

Napište k tomuto příspěvku komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*