Alanise Olien Harlin
Potřeby:
Šťáva z Rumexu 4 cl
Citrón 1 ks
Čistá minerální voda na dolití
Třtinový cukr 3 lžičky
10ks Bertíkových fazolek
Příprava:
Ve sklenici rozmačkáme Bertíkovy fazolky společně s cukrem. Přidáme šťávu z Rumexu (Rumex obtusifolius – Šťovík tupolistý) a vymačkáme do směsi citrónovou šťávu podle chuti. Nasypeme to tekutiny trochu ledu a na konec dolijeme sklenici minerální vodou.
Koktejl slouží především pro postihnuté Mravenčím morem, kteří nechtějí přijmout bylinku. Většinou se podává v malých troškách smíchaný s nějakým čajem, aby se pacient pomalu a kvalitně vyléčil. Může sloužit také jako projímadlo a prý je velice dobrý na chuť, já ho tedy nepila.
Poznámka redakce: Problematice léčby Mravenčího moru pomocí Rumexu byl již v našem časopise věnován článek od Jostein Lauierové, vydaný 24. května 2009 http://trimeles.blogspot.com/2009/05/ja-mravenci-mor-osetrovna-aneb-jak-jsem.html
A nezapomeňte – do konce prázdnin nám do redakce posílejte své osvědčené kouzelnické recepty! SOUTĚŽ!