Cíl už je blíže než začátek a cesta nabírá na nečekaných obrátkách. Už jsme se ohlédli za první planetou, a tak nesmí chybět ani ta druhá. Přišlo nespočet nádherných vypracování a byl by zločin si je nechat všechny pro sebe. A přestože nemáme do vesmírných pirátů daleko, ukradneme si raději jiný poklad než toto. Pokud vás už zvědavost kouše, čtěte dál!
✤ ÚKOL 11 ✤
☞ Autorka: Saiph Lacaille
☞ Autorka: Enola Gatito
☞ Autorka: Princess Star
☞ Autorka: Veronica Narcissa Williamsová
☞ Autorka: Luna Goashawk
☞ Autorka: Jeba Záhradníková
☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá
☞ Autorka: Mishel Daphne Simons
✤ ÚKOL 12 ✤
☞ Autorka: Saiph Lacaille
☞ Autorka: Enola Gatito
☞ Autorka: Princess Star
☞ Autorka: Faye Sages
☞ Autorka: Luna Goashawk
☞ Autorka: Jeba Záhradníková
☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá
☞ Autorka: Mishel Daphne Simons
☞ Autorka: Nessa Naiadés
✤ ÚKOL 13 ✤
☞ Autorka: Saiph Lacaille
Připravila jsem si mrkvovo-bramborovou polévku. Recept je jednoduchý: Nejprve jsem osmahla mrkev a petržel na másle s mletým kmínem, následně jsem přidala zbytek nakrájené zeleniny (cibule, brambory, zbytek mrkve), do toho jsem přidala zeleninový bujón, bobkový list, majoránku, trošku celého kmínu a nechala to celé cca 20–30 minut vařit. Na závěr jsem přidala prolisovaný česnek, jíšku a ještě sůl.
☞ Autorka: Enola Gatito
☞ Autorka: Princess Star
- Med pralesních včelomutů
- Špetku mletého kajeňáka peprného
- Dva úlomky z koruny místního vládce Sízra
- 4 lžíce pana Kikko
- 2 lžíce ostrého pokušení
- Podle chuti pitivo pohanského boha
- Solíto
- Pepříto
- Olejíto
- Rozemleté hřebíky (nedoporučuji nahrazovat šroubky)
- Nové koření (žádnej prošlej hnus)
Do marinády vložit kousky masa ideálně přes noc, ale nedočkavci jako já můžou házet do trouby okamžitě na 190°C. Po 30 minutách slušné opalovačky je potřeba pokrm přikrýt a snížit teplotu na 120°C. Každou hodinku lze očuchávat při podlévání, na 5 hodinách připraveno k hamání! Podává se s pevným i tekutým chlebem, hořčicí a křenem.
☞ Autorka: Jeba Záhradníková
Urobila som si iba obyčajnú cesnakovú polievku s krutónmi. Ošúpala a nakrájala som zemiaky, osmažila ich chvíľu v hrnci na masle, pridala veľa cesnaku, soľ a korenie a nechala variť 20 minút. No a krutóny z bagety som iba osmažila chvíľku na panvici.
☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá
Jahodové tiramisu:
- 2x balení sladkých piškotů
- 1x mascarpone
- 1x zakysaná smetana
- 1x šlehacka
- 2 lžíce cukru moučka
- jahody
- kakao
Dáme uvařit espresso, mezitím se vyšlehá mascarpone se zakysanou smetanou a šlehačkou, dosladíme moučkovým cukrem podle chuti. Já tam dávám “by vočko” tak lžíci nebo dvě. Italové se snad smilují, že krém nedělám se žloutky, ale většinou se to rychle kazí, a i když bych moc chtěla, celé to sama nesním.
Piškoty se pak namočí do kafe a vyskládají se do skleněné mísy, nebo nějaké nádoby. Na ty se poté rozetře krém, aby nebyly vidět, na tuhle vrstvu přijdou další piškoty a krém. Posypu kakaem a nahoru ještě ráda krájím jahody. To se dá zhruba na 4 hodiny chladit do lednice a dobrou chuť!
☞ Autorka: Mishel Daphne Simons
Tomatová polévka s těstovinami — na olivovém oleji orestujeme cibulku a česnek. Poté přidáme nakrájená rajčata a vše osolíme, opepříme a orestujeme dohromady. Přidáme rajčatovou passatu, dobře zamícháme a dodáme tomu trochu cukru. Celé to zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme tak 10 – 15 minut. Ponorným mixérem vše rozmixujeme úplně do hladka a přidáme trochu smetany. Dobře zamícháme, přidáme uvařené těstoviny a opět chvíli povaříme na mírném ohni. Než vypneme sporák, přidáme ještě čerstvou nebo sušenou bazalku nakrájenou nadrobno a strouhaný sýr. Toť vše!
☞ Autorka: Sarah Thompson
☞ Autorka: Enola Gatito
☞ Autorka: Princess Star
☞ Autorka: Faye Sages
☞ Autorka: Veronica Narcissa Williamsová
☞ Autorka: Luna Goashawk
☞ Autorka: Jeba Záhradníková
☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá
☞ Autorka: Mishel Daphne Simons
✤ ÚKOL 18 ✤
☞ Autorka: Saiph Lacaille
☞ Autorka: Enola Gatito
☞ Autorka: Princess Star
☞ Autorka: Faye Sages
☞ Autorka: Veronica Narcissa Williamsová
☞ Autorka: Luna Goashawk
☞ Autorka: Jeba Záhradníková
☞ Autorka: Cassiopea Zmlklá
☞ Autorka: Mishel Daphne Simons
☞ Autorka: Nessa Naiadés
tým Rakeťáků
Moc díky za shrnující článek, a že se o ta veledíla dělíte s námi ♥ Hrozně moc se mi líbí mapy, ty mě opravdu nadchly. A taky ty origami, a obrázky tvorů! Nádhera!
Je to nádhera! Nad kreativitou některých zůstává rozum stát a srdce plesá :)
Díky za super akci, díky které toto v lidech probouzíte! :)
Já se už budu opakovat, ale jste prostě doknalí! :))) To je radost procházet.
Ta zvířátka jsou jak z fantasy knížky pro děti! Boží! :)
Jinak moc děkuji za funkci! Toho si považuji! O:) ❤️
Všechna vypracování jsou skvělá, ale králíkokoně, ty musím mít!!!