A máme tu opět novou rubriku. Navrhla mi ji redaktorka Alanise Olien Harlin a přispěla také prvním receptem. Nu, jaké to bude? Pokud smícháme fazolku s příchutí vanilkové zmrzliny s fazolkou ředkvičkovou a s několika s příchutí růžičkové kapusty, k tomu pár klobásových a melounových…no, můžete nám do redakce napsat, jak se vám kaše povedla. A posílejte také vlastní kouzelnické recepty! Na konci prázdnin uděláme anketu a vítězný recept se může těšit na odměnu. Pokud přidáte obrázek, bude vaše šance určitě větší! (Alanise má výjimečnou možnost dodat obrázek dodatečně:)
Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak na tisíc způsobů
Fazolková kaše
Potřeby:
0,5 kg BFTJ
špetka soli
1 l mléka
ovesné vločky dle chuti :)
Příprava:
V první řadě si připravíme mléko. Dáme vařit necelý litr a počkáme, než zavře. Mezitím si připravíme zbytek. Rozmačkáme půl kila BFTJ se zbytkem mléka a dochutíme to. Většinou se přidává jen špetka soli, někdo si to ale ještě přislazuje. Až mléko začne bublat, dáme do něj ovesné vločky. Počkáme, až nám trošku změknou, poté mléko scedíme do druhého hrnce a změklé ovesné vločky smícháme s rozmačkanýma fazolkama. Vzniklou směs dáme do poloviny sceděného mléka a necháme chvíli povařit. Mělo by během toho dojít k varu. Až nám směs zkašovatí, je vše hotové. Většinou se kaše ještě mixuje mudlovským mixérem, asi to ale ani není zapotřebí. Kaši můžeme ozdobit kakaem nebo nějakým lístkem :).